General discussion : Telephone trading?

A place to discuss anything.
User avatar
ShaunWhite
Posts: 4158
Joined: Sat Sep 03, 2016 3:42 am

Mon Jul 09, 2018 1:53 pm

spreadbetting wrote:
Mon Jul 09, 2018 11:58 am
weemac wrote:
Mon Jul 09, 2018 11:42 am
I had a sudden internet failure
Pretty much every modern phone will be able to access the site on the internet so use that first if possible.
No need to use the phone browser or the BF app.

Get a $5 wireless dongle for your the pc. (no need on a laptop)
When Internet goes down, flip your phone into Hotspot mode. (not sure about ios but on android it's easy, settings>connection etc)
Change your PC/laptop connection to the wireless hotspot instead of wired.
BA continues as though nothing has happened.
Close your positions.

It's another impressive thing about BA, it copes really well with a change of connection, but your browser might need a restart to reattach.

stueytrader
Posts: 397
Joined: Tue Dec 15, 2015 6:47 pm

Wed Jul 11, 2018 10:27 am

Thanks for the replies - seems as I suspected rather a poor experience all round trying to trade using the phone.

Of course, this would only ever be a last resort in any case.

Loving the experience posted about trying to close out inplay over the phone, can just imagine :lol:

Bumeaung50
Posts: 1
Joined: Mon Feb 04, 2019 2:17 am

Mon Feb 04, 2019 3:25 am

ShaunWhite wrote:
Sun Jul 08, 2018 8:48 pm
stueytrader wrote:
Sun Jul 08, 2018 6:09 pm
Had a powercut at home today, and really brought home that possible problem when trading!
I have a ups on my pc and the router. Even with a power cut the green box in the street keeps working for about 2 hours because they have a big ups installed as standard; so that your landline still works.

When I started out, I had to call BF telephone support once to try and close a position. Let's just say make sure you've got 15mins to explain what you mean because as a non vip customer it was about as satisfactory as trying to trade by carrier pigeon.
Hmm, That's really bad mostly when you are at trading then the power or even the router's connection got a problem. That's why if I started trading I double check my power, my computer, and even my wifi router I use.

Post Reply

Return to “General discussion”

  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 6 guests