Market cycling and automation

Advanced automation available in Guardian - Chat with others and share files here.
Aqverius
Posts: 8
Joined: Wed Jul 13, 2016 12:01 pm

Sun Oct 02, 2016 2:35 pm

Hi. Is There any virtual Wallet ,so i can see result in practice mode?

grettings Aqverius

User avatar
Dallas
Posts: 6308
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:57 pm

Sun Oct 02, 2016 2:40 pm

Aqverius wrote:Hi. Is There any virtual Wallet ,so i can see result in practice mode?

grettings Aqverius
See this thread
viewtopic.php?f=47&t=11349

Aqverius
Posts: 8
Joined: Wed Jul 13, 2016 12:01 pm

Sun Oct 02, 2016 4:47 pm

Hi this seems only to bee a screeshot of the race .I cant see the winner of the race?On betfair?? Grett LH

User avatar
Dallas
Posts: 6308
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:57 pm

Sun Oct 02, 2016 5:22 pm

Aqverius wrote:Hi this seems only to bee a screeshot of the race .I cant see the winner of the race?On betfair?? Grett LH
Betfair dont show results / finishing positions

Aqverius
Posts: 8
Joined: Wed Jul 13, 2016 12:01 pm

Sun Oct 02, 2016 5:29 pm

Hi I think The practic mode is rather usless then.Speciell in Aoutomation mode?You are never abel to see the result of yor setting?? LH

User avatar
Dallas
Posts: 6308
Joined: Sun Aug 09, 2015 10:57 pm

Sun Oct 02, 2016 7:50 pm

Aqverius wrote:Hi I think The practic mode is rather usless then.Speciell in Aoutomation mode?You are never abel to see the result of yor setting?? LH
The results for each market can be retained for later analysis as detailed in the link above. If your greening up as the majority of traders do it wont matter what won a race its only if your straight betting and have different P/L's on each runner of a market then you will need to refer to a results page to know how your selection performed.
This also needs to be done if trading live markets unless your just looking for a quick overall total for the day and are not bothered about the details of your stratergy/setting.

Veronique03
Posts: 1
Joined: Tue Apr 11, 2017 5:41 am

Tue Apr 11, 2017 5:42 am

Bet Angel wrote:
Fri Nov 25, 2011 1:30 pm
We have extracted this comment from another thread so it can viewed with clarity.

The post is designed to give you an understanding of how you should write your rules if you aim is to do many things all at once across a number of markets.
Say you have Guardian refreshing at 1 market per second and you've got it cycling round ten markets, then you are retrieving new price information for each market once every ten seconds.

The automation rules are tested each time new prices are retrieved from betfair (to ensure the triggers are based on current price transfers reims information), so for this example you should allow each rule to stay active for at least ten seconds (probably 15 seconds to be on the safe side).

If you've got 30 markets loaded into Guardian (with a one second refresh), then you'll be getting new prices for each market once every 30 seconds, so you should increase the time the rules stay active accordingly.

If you are not trading manually with the Bet Angel trading screens, you could afford to increase Guardian's refresh rate and still stay within betfair's 20 calls per second data request charging threshold. Obviously if you're refreshing Guardian every 500ms, you'll cycle round 30 markets in 15 seconds.
Hello, thank you for sharing :)

Niko
Posts: 252
Joined: Thu Dec 01, 2016 9:36 am

Wed May 03, 2017 6:08 am

Is there a way of limiting the number of markets being scanned, e.g. if you are auto trading all the dogs for one day can you load up all the races and tell BA to only scan for updates on the next five, replacing the suspended markets as they finish with the next unscanned market (If you see what I mean :D ) milliseconds do count on such fast moving markets 8-)

Geordie
Posts: 90
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:54 am
Location: North East

Wed May 03, 2017 6:52 am

Niko wrote:
Wed May 03, 2017 6:08 am
Is there a way of limiting the number of markets being scanned, e.g. if you are auto trading all the dogs for one day can you load up all the races and tell BA to only scan for updates on the next five, replacing the suspended markets as they finish with the next unscanned market (If you see what I mean :D ) milliseconds do count on such fast moving markets 8-)
I haven't got BA open at the moment, Niko (so can't say exactly), but there's an option on one of the tabs in Guardian to limit the updating of markets to the next XXX seconds (ie set it to 600 to update only the markets starting in the next 10 mins).

UPDATE: it's on the 'advanced' tab - "restrict refresh".

Niko
Posts: 252
Joined: Thu Dec 01, 2016 9:36 am

Wed May 03, 2017 11:21 am

Geordie wrote:
Wed May 03, 2017 6:52 am
Niko wrote:
Wed May 03, 2017 6:08 am
Is there a way of limiting the number of markets being scanned, e.g. if you are auto trading all the dogs for one day can you load up all the races and tell BA to only scan for updates on the next five, replacing the suspended markets as they finish with the next unscanned market (If you see what I mean :D ) milliseconds do count on such fast moving markets 8-)
I haven't got BA open at the moment, Niko (so can't say exactly), but there's an option on one of the tabs in Guardian to limit the updating of markets to the next XXX seconds (ie set it to 600 to update only the markets starting in the next 10 mins).

UPDATE: it's on the 'advanced' tab - "restrict refresh".
Many thanks!!

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 4 guests